Dating for seniorer er blevet et stort hit

Det er efterhånden en velkendt viden, at flere og flere danskere lever alene. Pr. 1. februar 2015 var det faktisk hele 37 procent af den voksne danske befolkning, som levede for sig selv. Og det kan der jo naturligvis være ganske mange grunde til, som boligforskning.dk kommer ind på i denne artikel. Dog skal det selvfølgelig retfærdigvis siges, at alle som lever alene jo ikke nødvendigvis så også kan kategoriseres som værende single. En del af dem vil givetvis være i et parforhold, men har blot valgt at leve hver sig. Men at antallet af singler er højt, er der vist stadig ingen, som kan være i tvivl om.

Mange singler søger aktivt en partner

Men uanset grundene til det høje antal singler, så rokker det ikke ved det faktum, at en stor del af dem aktivt søger efter en partner at dele hverdagens små og store oplevelser med. I dag er en af de mere populære måder at søge en partner på blevet online dating. Det er en forholdsvis let og uforpligtende måde at søge et bekendtskab på og passer dermed godt ind i den måde vi i øvrigt lever på i dagens Danmark.

Netdating er en noget lettere og hurtigere måde at komme i kontakt med hinanden på end tidligere tiders kontaktannoncer i aviserne eller de såkaldte enkebal i det lokale forsamlingshus. Men på trods af, at det er blevet lettere at finde hinanden, ender en stor del af os altså alligevel at leve livet alene.

Seniorer er kommet med på online dating bølgen

I takt med netdatingens stigende udbredelse er flere og flere seniorer også kommet med på denne bølge. De er over de senere år blevet mere og mere fortrolige med IT generelt, og det medfører blandt andet, at de også føler sig mere og mere trygge ved at anvende dating services på nettet. Det er altså langt fra længere nødvendigt, at sidde der hjemme alene, selv om man er kommet lidt op i alderen. Man har nemlig gode muligheder for selv at gøre noget ved situationen.

Populært er udtrykket for de ældre borgeres netdating blevet døbt senior dating. Og blandt andet hjemmesiden senior.dk har specialiseret sig i at etablere forbindelse mellem folk, som har rundet de 50 år. Det kan være en fordel at benytte sider, som denne, hvis man er over de 50. Så er men nemlig rimelig sikker på, at man finder potentielle partnere, som er nogenlunde på samme sted i livet, som en selv.

Dating siderne er blevet mere niche præget

At dating efterhånden mange steder er blevet mere opdelt og niche præget gør, at det er blevet endnu lette at finde singler, som er på samme stadie i livet som én selv, og som ofte har de samme mål og ønsker for deres fremtidige tilværelse.

Og det er bestemt ikke kun alder, som er kriterie for de forskellige målgrupper på dating siderne. Der findes, udover dating sider, som appellerer til bestemte aldersgrupper, eksempelvis også sider, som har folk fra bestemte samfundslag som målgruppe, sider for folk med de samme fritidsinteresser, sider for handicappede, og endda sider for folk, som faktisk slet ikke er single, men som leder efter et sidespring. Og sådan fortsætter rækken af dating sider et godt stykke endnu.

Mulighederne er mange. Og når man første gang står overfor valget om hvilken dating side man skal oprette en profil på, kan det godt virke lidt overvældende. Men så er det bare om at tage sig god tid, så man er nogenlunde sikker på at man er indenfor dating sidens målgruppe. Man kan eksempelvis læse sidernes egne beskrivelser godt igennem og så tage et grundigt kig på nogle af de profiler, som allerede er oprettet. Så har man uden tvivl en god idé om det er den rigtige dating side for en selv.

Man kan sagtens tilhøre mere end en målgruppe

Som man næsten kan regne ud, når man ser de forskellige dating nicher, kan man som single sagtne passe ind i mere end én målgruppe. Så når man beslutter sig for at røve netdating, er det vigtigt, at man bruger noget tid på at kigge de forskellige dating sider igennem for at finde dem, som passer én bedst. Jo bedre man kan match’e sig selv med de eller de sider man opretter en profil på, jo større er chancen for at finder den kæreste eller ven, som man leder efter.

Opret gerne flere profiler

Som regel er det gratis at oprette en profil på de forskellige dating sider. Enten får man en gratis prøveperiode eller også skal man først betale, når man vil begynde at anvende de lidt mere avancerede funktioner på siden.

De gratis profiler er som oftest begrænset i funktionalitet. Og man skal ikke forvente at finde sin udkårne uden at betale for dating sidernes tjenester. Men det er en udmærket måde at komme i gang på og til at komme til at kende de forskellige dating sites lidt bedre. Og så er det jo samtidig et udstillingsvindue, hvor potentielle partnere bliver gjort opmærksomme på ens eksistens. Og det er jo ganske vigtigt, hvis man gerne vil finde sig en kæreste eller en ven.

Mulighederne er nærmest uendelige, hvis du savner en kæreste. Og det er kun dig selv, som kan tage ansvaret for at det sker – uanset hvilken alder du har nået.

 

Disclaimer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*